تاریخ انتشار : 2 اردیبهشت 1394 9:37

رییس کل دادگستری استان کرمان در گفت‌وگو با «حمایت» هشدار داد

رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: بازرسی های منظمی از سوی مقام های نظارتی و قضات ناظر بر زندان ها انجام می شود وقطعا با هرگونه تخلف و ارتکاب جرم علیه زندانیان برخورد قاطع صورت می گیرد.

یدالله موحد در گفت و گو با «حمایت» با بیان این مطلب اظهارکرد: بر اساس بررسی های صورت گرفته، 70 درصد جرائم با موادمخدر مرتبط است. وی تصریح کرد: متاسفانه ایران در مسیر ترانزیت موادمخدر قرار دارد و از سوء مصرف موادمخدر زیان های هنگفتی دیده است. وی با بیان اینکه در حال حاضر 45 درصد ورودی به زندان های ایران مربوط به جرائم موادمخدر است یادآورشد: این رقم در استان کرمان به 62 درصد می رسد و بر اساس بررسی های صورت گرفته 70 درصد سایر جرائم نیز با موادمخدر مرتبط است. رئیس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران بیش از 4 هزار شهید و 12 هزار جانباز در عرصه مبارزه با موادمخدر تقدیم کرده و تاکنون صدها میلیون دلار هزینه انسداد مرزها بوده است.

رشد 8درصدی پرونده ها در سال گذشته
    مقام ارشد قضایی استان کرمان همچنین با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» یادآورشد: این نامگذاری یک راهبرد کلان برای نظام جمهوری اسلامی ایران است که می تواند بسیاری از چالش ها و موانعی که ممکن است در سال جاری پیش روی ملت ایران باشد را تبدیل به فرصت های مهمی برای تحقق اهداف و آرمان های انقلاب و نظام جمهوری اسلامی کند. وی با اشاره به عملکرد دستگاه قضایی استان کرمان طی سال 93 هم عنوان کرد: در سال گذشته با 203هزار و 122 پرونده ورودی ابتدایی به دادسراها، دادگاه های عمومی، دادگاه های بخش و خانواده مواجه بوده ایم که این رقم در مقایسه کشوری رتبه 11 را دارد و با توجه به جمعیت استان کرمان که جایگاه نهم را به خود اختصاص داده است، تقریبا آمار قابل قبولی است. موحد همچنین با اشاره به اینکه در مقایسه با سایر استان ها به نسبت جمعیت ورودی پرونده های قضایی به دادگستری استان کرمان نرخ کمتری را دارند، تصریح کرد: آنچه نگران کننده است اینکه نسبت به سال 92 با رشد 8 درصدی پرونده های ورودی به دادگستری کرمان مواجه بوده ایم. وی یادآور شد: از آن جا که بخش قابل توجهی از پرونده های قضایی در مراجع مختلف قضایی مطرح می شوند، رقم مجموع ورودی های مراجع قضایی 431 هزار و 109 فقره پرونده بوده است. این مقام مسئول در دادگستری استان کرمان اضافه کرد: با توجه به اینکه در سال گذشته 260 نفر قاضی در استان کرمان به دعاوی و جرائم رسیدگی می کردند، هر قاضی به طور متوسط در سال گذشته به یک هزار و 680 پرونده رسیدگی و تصمیم قضایی اتخاد کرده است که این موضوع نشان دهنده کار سنگین قضات است.
    رییس دادگستری استان کرمان درادامه سخنانش با بیان اینکه تلاش های شورای حل اختلاف کرمان هم قابل توجه و ستودنی است از فعالیت 322 شعبه شورای حل اختلاف در استان کرمان خبر داد و اظهارکرد: یک هزار و 614 نفر اعضا و کارکنان دفاتر شوراهای حل اختلاف کرمان هستند. به گفته موحد شوراها به عنوان مرجع حل و فصل اختلافات مردم از طرق صلح و سازش فعالیت دارند و قضات دادگستری هم با این شوراها همکاری می کنند و در رسیدگی شوراها مداخله دارند. وی با اشاره به اینکه شوراهای حل اختلاف استان کرمان به 147 هزار و 306 پرونده طی سال گذشته رسیدگی کردند، عنوان کرد: 31 درصد پرونده های مطرح شده در شوراها با صلح و سازش مختومه شد و برای بقیه آنها حکم صادر شده است و یا به دادگاه ارسال شده اند.وی در ادامه سخنان خود از پنج موضوع اصلی دعاوی در استان کرمان طی سال گذشته سخن گفت و افزود: مطالبه مهریه با 4 هزار و 971 فقره نخستین موضوع دعوا در کرمان است که این آمار در مقایسه با سال قبل آن5 درصد کاهش را نشان می دهد. رییس شورای قضایی استان کرمان همچنین تامین خواسته یا درخواست توقیف اموال بدهکار با 4 هزار و 237 مورد را دومین فراوانی را در میان دعاوی استان کرمان برشمرد و یادآور شد: این آمار نسبت به سال قبل آن 5 درصد افزایش را نشان می دهد. موحد ادامه داد: طلاق به درخواست زوجه با 3 هزار و 974 مورد و افزایش 8 درصدی نسبت به سال 92 رتبه سوم و دعوای مطالبه طلب و وجه چک با 6 هزار و 450 مورد و 30 درصد افزایش نسبت به سال قبل از آن رتبه چهارم را در میان دعاوی استان کرمان دارد. وی اضافه کرد: مطالبه نفقه با 3 هزار و 96 مورد از جمله دعاوی پرشمار استان کرمان در سال گذشته است. موحد تصریح کرد: در جرائم کیفری نیز سرقت تعزیری با 25 هزار و 341 مورد و 15 درصد افزایش نسبت به سال 92، ضرب و جرح عمدی با 17 هزار و 28 مورد و 10 درصد افزایش و حمل و نگهداری موادمخدر با 13 هزار و 748 فقره پرونده بیشترین نرخ را داشته اند. وی بیان کرد: میانگین زمان رسیدگی به پرونده ها در شعبه های بازپرسی استان کرمان 62 روز، در دادیاری ها 50 روز، در شعب حقوقی 146 روز، در محاکم جزایی 98 روز، در دادگاه های عمومی بخش 81 روز، در دادگاه های انقلاب 128 روز و در شعبه های تجدیدنظر 77 روز بوده است.

افزایش 16 درصدی رسیدگی به پرونده ها در محاکم قضایی
    رییس کل دادگستری استان کرمان همچنین ادامه داد: استان کرمان در سرجمع مدت رسیدگی به دعاوی و جرائم در نرم کشوری قرار دارد و باید تلاش کرد، اوقات دادرسی به میزان قابل توجهی در سال جاری کاهش یابد که این امر یکی از محورهای برنامه سال جدید دادگستری استان کرمان به شمار می رود. موحد افزود: نرخ رسیدگی در محاکم قضایی استان کرمان در سال گذشته 104 درصد بوده است و نسبت به سال قبل آن که نرخ رسیدگی 88 درصدی داشته ایم، 16 درصد افزایش را نشان می دهد. این مقام قضایی عنوان کرد: در شوراهای حل اختلاف استان کرمان هم نرخ رسیدگی در سال 93 برابر با 119 درصد بوده که نسبت به ورودی پرونده ها افزایش داشته است. موحد همچنین برنامه ریزی و سرعت در اجرای احکام مدنی و کیفری را از جمله موفقیت های دادگستری استان کرمان دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها تاکید کرده اند، قوه قضاییه باید احکام را سریع و به موقع به مرحله اجرا برساند تا اثربخشی لازم را شاهد باشیم.

مکانیزه شدن مراجع قضایی
    موحد در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه طی سال گذشته 12 هزار حکم محاکم حقوقی علاوه بر تعداد ورودی در دستگاه قضایی استان کرمان به مرحله اجرا درآمده است خاطرنشان کرد: این امر یک رکود قابل توجه در سطح کشور بود و جمع قابل توجهی از صاحبان حق توانستند به حقوق خود دست پیدا کنند و سبب شد که 16 درصد از موجودی های اجرای احکام کاهش یابد. رییس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: در سال گذشته یک هزار و 684 حکم علاوه بر تعداد ورودی ها به مرحله اجرا درآمد و شاهد کاهش پنج درصدی موجودی اجرای احکام دادگستری های استان کرمان بودیم. موحد اضافه کرد: همچنین 100 درصد مراجع قضایی و 92 درصد از شوراهای حل اختلاف شهر استان کرمان مکانیزه شده اند و سه واحد دفاتر قضایی الکترونیکی در شهر کرمان هم راه اندازی شده است.