میزگرد علمی «بررسی ابعاد حقوقی بین المللی قطعنامه مصوب سازمان ملل با عنوان جهان علیه خشونت و افراطی گری»

بدینوسیله به اطلاع می رساند :در چارچوب نشستهای علمی ادواری کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران در سراسر کشور وبه منظور همفکری اساتید وکارشناسان حقوق، علوم ارتباطات و روزنامه نگاری دست اندرکاران امور رسانه ها در مراجع رسمی برای ارتقاء وضعیت رسانه ها در ایران،در مورخ 92/10/16 نشست علمی با عنوان یاد شده در کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران برگزار خواهد شد.

در این نشست علمی دکتر باوند استاد حقوق بین الملل ، دکتر علی خرم استاد دانشگاه و نماینده سابق ایران در دفتر ژنو سازمان ملل،دکتر محمدکاظم سجاد پور استاد دانشکده روابط بین الملل وزارت خارجه و حجت الاسلام والمسلمین بهمن اکبری تحلیلگر ارشد فرهنگی و استاد دانشگاه پرسشهای این نشست را مورد بحث و بررسی قرار خواهند داد. شایان ذکر است که نشست مزبور از ساعت 16 الی 18 در سالن اجتماعات دفتر مرکزی کمیسیون برگزار خواهد گردید و علاقمندان می توانند از مباحث این نشست تخصصی استفاده نمایند.

پرسشهای میزگرد «بررسی ابعاد حقوقی بین المللی قطعنامه مصوب سازمان ملل با عنوان جهان علیه خشونت و افراطی گری»

1- همانگونه که مستحضرید پیرو ارائه پیشنهادات رئیس جمهور ایران در نشست شصت وهشتم مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک مبنی بر ضرورت اتخاذ طرح فراگیری با عنوان جهان علیه خشونت و افراطی گری، این مهم در فرایند تصویب قظعنامه های تخصصی در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح و در قالب قطعنامه ای تفصیلی با وفاق عام کشورهای عضو سازمان ملل به تصویب رسید. به نظر شما  از حیث مبانی طرح این موضوع از سوی رئیس جمهور ایران در سازمان ملل، چه زمینه های حقوقی بین المللی و ضرورتهای عینی باعث ارائه یک چنین موضوعی به عنوان اولویت پیشنهادی ایران گردید ؟

2- از حیث توصیفی، متن قطعنامه مصوب مجمع عمومی حاوی چه نکات مهم حقوقی بین المللی است که نباید از ظرائف فنی آن غافل ماند؟

3- این قطعنامه تعهداتی را در سطح ملی ، منطقه ای و جهانی فراروی کشورهای مختلف جهان از جمله کشور خود ما به عنوان بانی طرح این موضوع قرار می دهد. به نظر شما مهم ترین تعهدات مزبور چه مواردی هستند و برای اجرای درست این قطعنامه، سوای توصیه هائی که به دیگران می شود کرد ، کشور خود ما  چه کارهائی را باید در اولویت قرار دهد؟

4- به نظر شما این قطعنامه چه بسترها و فرصتهای جدیدی را فراروی فعالان ضد خشونت و ضد افراطی گری در سراسر جهان قرار می دهد؟ چگونه می توان این فرصتها را از حیث حقوقی در سطوح ملی و جهانی به بهترین وجه عینیت بخشید تا صلح وآرامش ودوستی و همبستگی در سراسر جهان  تقویت گردد؟

روابط عمومی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران

زمان: 4 دی ماه 1392 از ساعت 16 الی 18