درخواست ناوی پیلای برای پایان دادن به خشونت ها در سودان جنوبی

همزمان با ادامه ناآرامی ها و جنگ در سودان جنوبی، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل در خصوص افزایش کشتارهای هدفمند، بازداشت های خودسرانه و کشف چند گور دسته جمعی در این کشور هشدار داد و از رهبران و مقامات سیاسی خواست تا مانع از ادامه خشونت ها شوند.

moheet-13.jpg

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سودان جنوبی که در ژوئیه 2011 به استقلال رسید در طی 10 روز گذشته شاهد افزایش خشونت‌های مرگبار بوده است که تاکنون موجب آواره شدن بیش از 80 هزار تن شده است.

گفته می‌شود این جنگ در ابتدا پس از اقدامات حامیان رییس‌جمهور سابق سودان جنوبی برای برپایی کودتا آغاز شد و بین دو قبیله اصلی این کشور یعنی قبایل دینکا و نوئر ادامه یافته است.

ناوی پیلای کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل در این باره اظهار کرد: اعضای دو قبیله مذکور از ترس اینکه به دلیل وابستگی‌شان به این قبایل کشته شوند به پایگاه‌های سازمان ملل یا مناطق جنگلی پناه آورده‌اند.

وی ادامه داد: رهبران سیاسی و نظامی سودان جنوبی موظفند برای جلوگیری از نقض حقوق بشر و ادامه خشونت‌ها اقدامات شفاف و موثری را به کار گیرند و تضمین کنند که عاملان این خشونت‌ها مسئول دانسته شوند.

خانم پیلای همچنین افزود: موارد متعددی از کشتارهای گسترده فراقانونی علیه غیرنظامیان که تنها به دلیل باورهای قومی قبیله‌ای بوده، گزارش شده است. همچنین موارد زیادی از بازداشت‌های غیرقانونی در روزهای اخیر به ثبت رسیده است.

وی متذکر شد که اخیرا یک گور دسته‌جمعی در شهر بنتیو کشف شده و گمان می‌رود که دو گور دسته‌جمعی دیگر نیز در شهر جوبا پایتخت سودان جنوبی وجود داشته باشد.

بر اساس گزارش پایگاه خبری سازمان ملل، ناوی پیلای از تمام رهبران طرف‌های درگیر خواست تا با حفظ خونسردی و حمایت از جان غیرنظامیان مانع از ادامه خشونت‌های قومی و نژادی شوند.

کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل در ادامه در مورد عدم امنیت بازداشت‌شدگان که در نقاطی نامعلوم نگهداری می‌شوند، ابراز نگرانی کرد و از افراد مسلحی که این غیرنظامیان را بازداشت کرده‌اند خواست تا در مورد وضعیت آنها شفاف‌سازی کنند.

وی در سخنانش از جامعه بین‌الملل نیز خواست تا با بکارگیری اقدامات موثر از قربانیان خشونت و غیرنظامیان در سودان جنوبی حمایت کنند.

بر اساس این گزارش، سازمان ملل حدود پنج هزار و 500 نیرو و نزدیک به 400 پلیس را به سودان جنوبی فرستاده است تا برای جلوگیری از ادامه جنگ وارد عمل شوند.

جنگ داخلی در سودان جنوبی همچنین موجب به خطر افتادن جان نیروهای سازمان ملل نیز شده است. تاکنون سه صلح‌بان در درگیری‌های اخیر این کشور جان خود را دست داده‌اند، از این رو ناوی پیلای در ادامه بر لزوم محافظت از جان همه افراد در سودان جنوبی و مداخله بجا و مناسب مقامات این کشور برای ممانعت از ادامه نقض حقوق بشر و محاکمه عاملان آن تاکید کرد.