تاریخ انتشار : 28 اردیبهشت 1392 15:55

با تجلیل از مقالات برتر

همایش بین المللی فلسفه حقوق زن در اسلام خاتمه یافت

این همایش به همت دانشگاه حضرت معصومه(س) به مدت دو روز با حضور کارشناسان و اساتید رشته حقوق، علمای برجسته حوزه علمیه و دانشجویان دانشگاه های کشور در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم برگزار شد.

بنا بر این گزارش همایش بین المللی فلسفه حقوق زن در اسلام صبح روز چهارشنبه 25 اردیبهشت ماه با سخنرانی دکتر عليرضا باقری ثالث، رئيس و آيت‌الله سيدكاظم مصطفوی از اعضای هيئت علمی دانشگاه حضرت معصومه(س) به همراه سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی آغاز شد.

در ادامه برنامه های روز اول پس از قرائت تعدادی از مقالات برگزیده میزگرد تخصصی رهیافت‌های فقه حکومتی در حل مسائل حقوقی زنان با حضور حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان استاد برجسته حوزه علمیه قم ، حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد ارسطا از اساتید برجسته حوزه ودانشگاه و حجت الاسلام محمدی از اساتید و پژوهشگران حوزه زن برگزار شد.

در روز دوم همایش نیز تعدادی دیگر از مقالات برگزیده توسط صاحبان آن ها ارائه شد و شاهد برگزاری میزگرد تخصصی چالش ها و راهکارهای حقوقی تحکیم بنیان خانواده با حضور دکتر فائزه عظیم زاده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه امام صادق(ع) – پردیس خواهران ، دکتر زهرا حاج علی دبیر ستاد ملی زن و خانواده و دکتر غلامرضا نورمحمدی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و راشد الراشد عضو جنبش امل بحرین بودیم.

در نوبت عصر همایش در روز پنج شنبه نیز پس از ارائه دو مقاله از سوی ارائه دهندگان میزگرد تخصصی بررسی تطبیقی نظام حقوقی اسلام درباری زن با معاهدات بین المللی مربوط به زنان برگزار شد که در آن فریبا علاسوند از اساتید حوزه علمیه خواهران، دکتر محمد سید فاطمی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی،دکتر مهدیه سادات مستقیمی عضو هیات علمی دانشگاه قم و دکتر ناصر قربان نیا مدیرگروه حقوق دانشگاه مفید قم  از محققان و پژوهشگران سخنرانی کردند.

گفتنی است برگزاری همايش بين‌المللی فلسفه حقوق زن 27 آذرماه سال گذشته توسط هيئت وزيران تصويب شد و از يكم دی‌ماه نزديك به 210 مقاله به دبيرخانه همايش ارسال شده است و از بين اين مقالات، تعداد 60 مقاله توسط داوران پذيرفته شده است كه 15 عنوان آن در همايش ارائه خواهد شد و تمامی 60 مقاله نيز به‌زودی به چاپ می‌رسد.

لازم به یادآوری است برای اين همايش هشت عنوان مقاله از شش كشور آمريكا، عراق، لبنان، افغانستان، هند و پاكستان رسيده بود.

شورای عالی مشورتی همايش با حضور حضرات آيات حسينی‌بوشهری، مقتدايی، كعبی و اعرافی و شورای سياست‌گذاری همايش با حضور حسين مهرپور، حجت‌الاسلام والمسلمين محمود حكمت‌نيا، ناصر قربان‌نيا، فريبا علاسوند و مهديه سادات مستقيمی از اركان برگزاری همايش مذكور به شمار می‌آيند.

مقالات همايش در چهار كارگروه حقوق عمومی و بين‌الملل، حقوق كيفری، فقهی و حقوق خصوصی بررسی شده است و پنج پيش‌نشست زيرساخت‌های فكری و روش‌شناسی حقوق زن، چالش‌های حقوق زن در جامعه ايران، بررسی تطبيقی نظام حقوقی زن در اسلام و غرب، بررسی ظرفيت‌های فقه در حال مسايل حقوق زن و نشست فلسفه حقوق زن و عرفان از جمله پيش نشست‌هايی بود كه برای همايش برگزار شده است.

منبع خبر