تاریخ انتشار : 26 اردیبهشت 1392 10:55

غرویان:

با تبیین حقوق زن در اسلام، باید به شبهات پاسخ داد

یکی از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه عنوان کرد: با تبیین حقوق زن در اسلام و تفاوت های آن با دیدگاه های غربی باید به شبهات موجود پاسخ دهیم.

Multimedia_pics_1388_8_Politic_186.jpg

حجت الاسلام محسن غرویان در جلسه روز گذشته همایش فلسفه حقوق زن در اسلام با اشاره به اهمیت بررسی جایگاه فلسفی حقوق زنان در اسلام گفت:عمده ترین چالش غرب با اسلام در زمینه حقوق زنان، مساله حجاب، دیه و ارث می باشد همچنین مسایل دیگری همچون اشتغال زنان بیرون از خانه نیز در این بستر نیز مطرح می شود.

این استاد برجسته حوزه و دانشگاه عنوان کرد:غربیها با مطرح کردن این شبهات قصد ایجاد چالش در افکار نسبت به دین مبین اسلام را دارند که باید در این رابطه با راهکارهای علمی و روشهای پژوهشی به شبهات موجود پاسخی جامع بدهیم.

وی درباره وجه تمایز حقوق زن در اسلام با حقوق زن در غرب نیز عنوان کرد: حقوق زن در اسلام به نوع انسان شناسی بر می گردد زیرا ما دارای تعریف خاصی از انسان هستیم و هدف از زندگی انسان حیات دنیوی و اخروی است و جهان‌بینی ما با فلسفه غرب در این موضع متفاوت است.

حجت الاسلام غرویان تصریح کرد: کرامت زن به اوصاف و صفاتی که اسلام برای زن تعریف می کند باز می گردد که شامل عفت، علم، دانش و تربیت فرزندان و ... می باشد و اگر این شاخصه‌های مهم را در نظر بگیریم معیار کرامت زنان از دیدگاه اسلام به دست می آید و وظایفی که در ان میان به وجود می آید و نقش هر کدام از افراد جامعه در این زمینه مشخص می شود.

وی فرهنگ سازی را یکی از مقوله‌های مهم در تبیین جایگاه حقوقی زنان در اسلام برشمرد و اذعان داشت: فرهنگ سازی با نگاه علمی میسر می شود و باید این فرهنگ را به اندیشه و تفکر مردم و جامعه تزریق کرد و فکر صحیح و دینی اسلامی به آن بدهیم به ویژه استفاده از پژوهشهای انجام شده در این زمینه هم می تواند نقش مهمی در فرهنگ سازی داشته باشد.

این استاد حوزه در پایان خاطرنشان کرد:دیدگاه اسلام نسبت به حقو زن بسیار فاخر و ارزشمند است و باید از نظر فقهی و دینی موضوع حقوق زن به خوبی تبیین شود تا شبهات موجود برگرفته از دیگاه غرب و فیمینیسم از میان برود.

منبع خبر