کارگاه آموزشی جرائم مطبوعاتی

با توجه به حضور پر رنگ رسانه ها در جامعه کنونی و عدم توجه برخی از مطبوعات و سایر رسانه ها به قوانین و مقررات مطبوعاتی و اصول حاکم برآنها و بروز مشکلات  و ایجاد شکایاتی در دادسرای فرهنگ و رسانه ،پژوهشکده ی حقوق شهر دانش برای آشنایی و رفع مشکلات خبرنگاران و مسئولین حقوقی مطبوعات کارگاه آموزشی جرائم مطبوعاتی را برگزارمی نماید:

مدرس کارگاه:

سرکار خانم  گلبهار مجیدی (مدیرحقوقی و وکیل خبرگزاری فارس از سال 1387 تا کنون ، ، مشاور

حقوقی و وکیل انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامه نگاران ایران)

مخاطبان کارگاه:

·         کارآموزان وکالت و وکلا

·         مشاوران حقوقی

·         دانشجویان و دانش آموختگان رشته ی حقوق و خبر نگاری

·         خبرنگاران

·         مسئولین حقوقی خبرگزاری ها و مطبوعات

زمان برگزاری:

دوشنبه     09 / بهمن / 96       ساعت 14 تا 17

دوشنبه    16  / بهمن / 96       ساعت 14 تا 17

محل برگزاری:

تهران، خیابان کریمخان زند، خیابان سنایی، خیابان نهم، نبش خیابان گیلان، پلاک 5.

اهم سرفصلهای کارگاه:

1-     تعریف مطبوعات

2-     فرق مطبوعات با سایر رسانه از حیث قانونی(شبکه های اجتماعی -تلگرام- واتس آپ و ..... مشمول قوانین عمومی هستند نه مطبوعات)

3- قوانین حاکم بر حقوق مطبوعات: الف) شکلی= 1- قانون مطبوعات 2- قانون آیین دادرسی کیفری

ب) ماهوی= 1- قانون مطبوعات 2- قانون مجازات اسلامی 3- قوانین و مقرارات خاص همچون 1- قانون انتخابات 2- قانون شوراها 3- قانون امر به معروف 4- قانون دسترسی آزاد به اطلاعات 5- مصوبات شورای عالی امنیتملی

5- نحوه توزیع مسئولیت در قانون مطبوعات:1- مدیرمسئول 2- خبرنگار 3- صاحب امتیاز در نبود مدیرمسئول

6- هیات نظارت (ترکیب -اختیارات و وظایف و مرجع اعتراض به آراء)

7- آشنایی با تشکیلات دادسرا و دادگاه مطبوعات

8- آشنایی با قانون مطبوعات

9- جرائم مطبوعاتی : الف)شکلی  ب)ماهوی1-درحوزه حقوق فردی(نشر اکاذیب، افتراء، توهین، تهدید)

10- جرائم مطبوعاتی در حوزه حقوق اجتماعی(انتشار اسناد طبقه بندی شده(اعم از محرمانه و سری دولتی و نظامی)، انتشار مذاکرات غیر علنی مجلس، انتشار جزئیات پرونده -مواد36 ق.م.ا و 333 ق.آ.د.ک)

11- دادگاه صالح رسیدگی به جرائم مطبوعاتی

12- فن دفاع در دادگاه و دادسرای مطبوعات:1- عدم سوء نیت به اعتبار نقل و قول 2- عدم سوء نیت به اعتبار انتشار جوابیه 3- درخواست استعلام از مراجع ذی صلاح 4-ایراد شکلی 5- استناد به این که خبر نقل و قول از مقام قضایی بوده است.

13- نقش هیات منصفه در دادگاه مطبوعات و آسیب شناسی نظام حقوقی حاکم بر هیات منصفه مطبوعات

14- حدود و ثغور دخالت دادستان در جرائم مطبوعاتی

15- مسئولیت ناشی از جرائم مطبوعاتی

شهریه ی شرکت در این کارگاه یک میلیون و پانصد هزار ریال (1.500.000 ریال) است.

*در صورت ثبت نام قطعی تا تاریخ  02/11/96 شهریه ی شرکت در کارگاه یک میلیون وسیصد و پنجاه هزار ریال (1.350.000 ریال) خواهد بود.

*در صورت ثبت نام گروهی به تعداد 4 نفر، شهریه ی شرکت در کارگاه یک ملیون و دویست و هشتاد هزار ریال (1.280.000 ریال) خواهد بود.

* در صورتی که دارای کارت خبرنگاری یا معرفی نامه از خبرگزاری می باشید، اینجا کلیک کنید.

داوطلبان گرامی می توانند به دو صورت حضوری و اینترنتی ثبت نام نمایند.

شماره حساب: 1-1149541-810-810 بانک سامان

شماره کارت: 6219861001859122 بانک سامان

به نام: مؤسسه مطالعات و پژوهش های حقوقی شهر دانش

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره تلفن 88811581 داخلی 115 تماس حاصل نمایید و یا از طریق پست الکترونیکی legalcourses@sdil.ac.ir  با واحد آموزش پژوهشکده در ارتباط باشید.

در پایان کارگاه به شرکت کنندگان از سوی پژوهشکده گواهی نامه اعطا میشود.