در جلسه كميته كاهش آلودگي هواي تهران:

تغيير ساختار كميته كاهش آلودگي هوا بررسي شد

خبرگزاري فارس: در پي انتقادات مطرح شده در زمينه اجرايي نشدن مصوبات كميته كاهش آلودگي هوا، تغيير ساختار اين كميته مطرح و بررسي شد.

آذر 1388

به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، جلسه كميته كاهش آلودگي هوا ظهر امروز با حضور نماينده دستگاه‌هاي مختلف برگزار شد. در ابتداي اين جلسه وحدتي(مدير دفتر پايش آلودگي هوا در محيط زيست استان تهران) به مقايسه وضعيت آلودگي هوا در ماه‌هاي آبان و مهر سال جاري با سال گذشته پرداخت و گفت: در آبان سال 87 تعداد روزهايي كه هوا در وضعيت سالم قرار داشت، 20 روز بود اما در سال جاري اين رقم به 23 روز افزايش يافته است. وي با بيان اينكه ميزان ذرات معلق با توجه به بارندگي‌هاي اخير به نسبت سال گذشته در شرايط بهتري قرار داشته‌ است، گفت: از نظر ميزان دي‌اكسيد گوگرد تعداد روزهايي كه هواي پاك داشتند 30 روز است. وحدتي همچنين در رابطه با انتقال مركز هماهنگي اطلاع‌رساني آلودگي هوا (مهار) كه به محيط زيست شهر تهران، گفت: علي‌رغم پيگيري‌ها و اقدامات انجام شده هنوز اين اقدام صورت نگرفته است. وحدتي با اشاره به پايش صنايع مستقر در تهران تصريح كرد: در حال حاضر فقط واحد هفتم سيمان تهران،‌ نيروگاه بعثت متصل شده‌اند و سيمان آبيك و سيمان شمال تهران و چند واحد ديگر به اين مركز پايش متصل مي‌شوند. مدير دفتر پايش آلودگي هوا در محيط زيست استان تهران با اعلام اينكه از هفته آينده بازديد از مراكز معاينه فني و عملكرد آنها توسط اداره كل محيط زيست استان تهران، انجام خواهد شد، گفت: همچنين از عملكرد واحدهايي كه در زمينه خودروهاي فرسوده اقدام مي‌كنند، بازديدي به عمل خواهد آمد. وحدتي همچنين در رابطه با نشست‌هايي كه در زمينه آموزش انجام گرفته است، گفت: در اين زمينه همكاري‌هايي با دانشگاه اميركبير انجام شده كه بزودي عملي مي‌شود همچنين با توجه به اين كه طرح جامع آموزش براي استفاده از تمامي ابزارها با بيشترين مخاطب مدنظر قرار دارد با دانشگاه تهران، امير‌كبير صحبت كرده‌ايم و منتظر ارائه پيشنهادات از سوي اين دانشگاه‌ها هستيم.

در ادامه اين جلسه يوسف رشيدي، مدير عامل شركت كنترل كيفيت هوا ضمن انتقاد از ساختار فعلي كارگروه كاهش آلودگي هوا، گفت: جلسه كميته آلودگي هوا بايد به رياست استاندار تشكيل شود ولي اين اقدام انجام نمي‌شود. وي همچنين در ادامه تأكيد كرد: بايد براي جلوگيري از آلودگي هوا طرح جامعي براي تهران تدوين شود و مسئول اجرا تعيين و بودجه مشخصي به آن اختصاص داده شود. وحدتي در پاسخ به اين انتقاد گفت: از آنجايي كه حضور استاندار در جلسات نشانه اهميت موضوع است ديگر اعضاي جلسه با جديت بيشتري موضوع را پيگيري خواهند كرد ضمن اينكه عدم حضور استاندار اين برداشت را ايجاد مي‌كند كه كار با جديت بيشتري انجام نمي‌شود. * حضور شهردار در كميته كاهش آلودگي هوا وي ادامه داد: البته حضور شهردار تهران نيز در جلسه كميته كاهش آلودگي هوا نشان مي‌دهد كه مسائل از سوي شهرداري با جديت بيشتري پيگيري مي‌شود بنابراين اين مساله از سوي ما نيز حائز اهميت است.

محمدرضا محمودي مدير كل حوادث غير مترقبه استان تهران، كه به دليل تأخير معاون استاندار در جلسه اداره جلسه را برعهده گرفته بود، گفت: ظرف مدت يك هفته تمام اعضاء جلسه موظف هستند تا نظارت كارشناسي خود را نسبت به تغيير ساختار كميته كاهش آلودگي هوا اعلام كنند.

وحيد نوروزي نماينده شهرداري در كارگروه كاهش آلودگي هواي استان تهران در امور محيط زيست ضمن انتقاد از تغيير ساختار كميته كاهش آلودگي هوا، گفت: زماني‌كه دبيرخانه كميته پيشنهاد تغيير ساختار را مي‌دهد به نظر مي‌رسد كه در يك سال گذشته هيچگونه از فعاليت‌هاي اجرايي نتيجه نداشته‌اند. نماينده شهرداري در كارگروه كاهش آلودگي هواي استان تهران در ادامه تأكيد كرد: بايد 7 محور طرح جامع كاهش آلودگي هوا مدنظر قرار گيرد ضمن اينكه قرار بود ظرف 10 سال هواي تهران به استاندارد برسد اما 10 سال تمام شد ولي معضل آلودگي هوا همچنان پابرجاست.

. مديركل حوادث غيرمترقبه استان تهران در پاسخ به انتقادات نوروزي گفت: آلودگي هواي تهران به موضوع پيچيده‌اي تبديل شده است اما چرا شهرداري در صورت قطعي شدن انتقال مركز اطلاع‌رساني مهار به محيط زيست استان تهران اين آيين‌نامه را انجام نمي‌دهد. وي همچنين در رابطه با اينكه كميته كاهش آلودگي هوا كارايي نداشته است خطاب به نوروزي گفت: اگر كميته كارآيي نداشته است حداقل مراكز معاينه فني فعال شده و باعث شد تا سود زيادي به شهرداري برساند. گل‌علي‌زاده نيز سرپرست محيط زيست استان تهران در واكنش به اين انتقادات گفت: يكي از محورهاي طرح كاهش آلودگي هوا در طول يك سال گذشته معاينه فني بوده كه بخوبي انجام شده است.

معاون عمراني استاندار كه پس از تاخيري نيم‌ساعته در جلسه حضور پيدا كرد در اين باره گفت: طرح زوج و فرد در راستاي اجراي مصوبات كميته كاهش آلودگي هوا بود. * شهرداري تهران توانايي خود را براي جابجايي مسافر را اعلام كند وي در ادامه گفت: شهرداري تهران توانايي خود را براي جابجايي مسافر به طور دقيق و بدون فوت وقت اعلام كند تا كميته نيز در رابطه با اجراي مصوبات و كاهش ميزان آلودگي هوا با جديت بيشتري عمل كند. نماينده شهرداري در كارگروه كاهش آلودگي هواي استان تهران گفت: با صداي رسا اعلام مي‌كنم كه اگر قانون توسعه حمل و نقل كه مصوبه مجلس شوراي اسلامي است با بودجه‌اي مشخص و سر وقت پرداخت شود ما قادر خواهيم بود 75 درصد حمل و نقل را پوشش دهيم.

بيش از 72 درصد ترافيك تهران متعلق به سواري‌هاي شخصي است جمشيدي نماينده شركت حمل و نقل و ترافيك، گفت: 5/72 درصد حجم ترافيك سطح تهران متعلق به سواري‌هاي شخصي است. وي در رابطه با ميزان تاكسي‌هاي فعال و نيمه فعال در سطح تهران گفت: ميزان تاكسي‌هاي ساماندهي شده در سطح شهر تهران كه در حال تردد نيز هستند 90 هزار خودرو است. در ادامه اين جلسه نماينده شركت حمل و نقل و ترافيك به ارائه توضيحاتي در رابطه با طرح جامع حمل و نقل و ترافيك با افق چشم‌انداز هزار و 404 پرداخت و گفت: سهم استفاده از حمل و نقل عمومي در 10 سال گذشته كاهش يافته است اما متقابلاً سهم حمل و نقل خصوص افزايش يافته است. در ادامه معاون عمراني استاندار تأكيد كرد: در راستاي تقويت كميته كاهش آلودگي هوا مديران دستگاه‌ها بايد در جلسات شركت كنند و در صورتيكه نمي‌توانند بايد نماينده تام‌الاختيار و ثابتي را به صورت كتبي به كميته اعلام كنند، ضمن اين‌كه اين مسئله در شوراي برنامه ريزي استان مطرح خواهد شد.

به نقل از خبرگزاری فارس